Surplusslibvrij waterzuiveren

Setiva B.V.


Exclusieve benadering van de communale slibmarkt


Setiva richt zich exclusief op de communale slibmarkt op basis van een specifiek ontwikkelde, integrale visie m.b.t. de omzetting van slib als ‘afval’ naar hernieuwbare grondstoffen en energie.

Via een uniek en innovatief 4-stappen procedé bestaande uit filteren, indikken, drogen en opwaarderen wordt ‘afval’ getransformeerd naar waardevolle energie en/of grondstoffen. De vezelrijke fractie uit het rioolwater wordt via een filtersysteem afgescheiden en daarna ingedikt tot een biomassa welke in droge vorm via een pyrolysator wordt omgezet in waardevolle grondstoffen of energie.  De biomassa dient tevens als brandstof voor de DryFall droger waarmee het geheel wordt gedroogd.

 

Setiva ontwerpt, bouwt en levert complete rioolwater-behandelingsinstallaties inclusief leidingwerk, appendages, procesbesturing, randapparatuur, instrumentatie en bekabeling. Er zijn ook oplossingen in skid vorm mogelijk en eventueel geïnstalleerd in een mobiele container.

De Setiva aanpak is voor alle lokaal vrijkomende slib hoeveelheden schaalbaar. Door deze lokale aanpak worden de transportbewegingen van en naar centrale verwerkingsunits  vermeden.  

De internationaal opererende onderneming is opgericht in 2015 en opereert met 9 enthousiaste medewerkers vanuit de locatie Maastricht (NL).


Kennisnetwerk en Samenwerkingen

 

Setiva vertegenwoordigt binnen het slibsegment Nettenergy BV uit Boskoop met hun gepatenteerde kleinschalige pyrolyse oplossing Pyroflash®. Tevens heeft Setiva via haar  aandeelhouder Pulsed Heat een gepatenteerde slibdroger DRYFALL® (Falling Curtain principe) ter beschikking en is een integrale visie ontwikkeld binnen het communale slib segment.

Daarnaast wordt intensief samengewerkt met BWA BV uit Purmerend. BWA is de specialist om cellulose rijk zeefgoed uit een afvalwaterstroom te produceren.

Al deze activiteiten worden binnen SETIVA gebundeld om zodoende turn key en met één gezicht en één loketfunctie naar de markt te kunnen opereren. 

Links

-Bio Based Economy:       www.energiefabriek.nl  

-Nettenergy Boskoop:           www.nettenergy.com

-BWA-Water Purmerend:      www.bwa-water.nl  

-Pulsed Heat Maastricht:     www.pulsedheat.com